Aluminium i industrins värld

Industriprofiler i aluminium är starkt, formbart, tåligt och underhållsfritt, och därför mycket lämpligt som konstruktionsmaterial i många skilda sammanhang. Den extremt höga korrosionshärdigheten och förmågan att motstå väderpåverkan gör användningsområdena närmast obegränsade. Vi jobbar alltid nära våra uppdragsgivare. Vi sätter en ära i ett personligt och professionellt bemötande där dina förväntningar och behov är i centrum. Det är lätt att samarbeta med oss.

Aluminium som lagspelaren inom industrin

Prido startades 1973 och året efter lanserades första produkten – Lidaporten. Under företagets första år gjorde portarna en stor succé bland Sveriges lantbrukare. Idag är Prido helt fokuserade på industriportar och den ledande aktören i branschen. I Tråvad i Västergötland produceras vikportar i en högautomatiserad och modern anläggning. Här samlas all utveckling och produktion under samma tak.

ProfilGruppen har varit en leverantör till Prido i närmare 20 år.

Tack vare ett långt och väl utvecklat samarbete på alla plan kan Prido utnyttja våra resurser och kunskap, i den ständigt pågående utvecklingen av företagets portsystem, säger ProfilGruppens ansvariga säljare Ulf Svensson.
Ett bra exempel är när karmarna i gångdörrarna byttes ut från stålprofiler till aluminiumprofiler med “bruten köldbrygga”.

ProfilGruppen producerar samtliga aluminiumprofiler som ingår i Pridos olika portar. Prido hämtar sedan med egna bilar upp profilerna efter avrop direkt från ProfilGruppens lager i Åseda.

Prido har två varumärken, vikporten Ecolid och snabbrullporten Revolid som levererar både teknologi, finish och design kombinerat med låga kostnader för inköp och hushåll.

 

Läs mer om Pridos verksamhet >>

image