Ny vd – med 30 års branscherfarenhet!

Sommaren 2012 hade ProfilGruppen nöjet att välkomna sin nye vd och koncernchef – Anders Frisinger. Anders har tveklöst en lämplig grund, med totalt 30 års branscherfarenhet på ledande positioner hos flera av ProfilGruppens största kunder, jämt fördelad i tid inom Saab Scania, Volvo och Raufoss!

– Ja, jag har verkligen lärt känna mitt nya företag ur ett kundperspektiv, vilket känns bra. Att jag har goda erfarenheter av ProfilGruppen som leverantör gör inte saken sämre.

Valde bort polisbanan

Har man en pappa som varit både verkställande direktör och styrelseordförande i Volvo –Håkan Frisinger – är det inte särskilt överraskande att karriären skulle rikta in sig mot fordonsindustrin.
– Jag sommarjobbade på Volvo redan som 14-åring. När det kom till utbildning så valde jag Chalmers – linjen för skepps- och maskinteknik. När jag började plugga blomstrade varvsindustrin i Sverige. När jag var färdig var varven nedlagda…
Faktum är dock att Anders Frisinger också skulle kunna ha blivit – polis!
– Ja, jag utbildade mig på Militärpolisskolan i Stockholm. En jättebra utbildning, för övrigt. Men karriären tog en annan väg i och med Chalmers.

NyVD_AndersF

Bildade familj i Norge

Anders Frisinger kommer närmast från vd-jobbet på Raufoss Technology i Norge. Det var hans andra arbetsperiod i grannlandet. När han arbetade där förra gången – för Saab Scania – träffade han sin hustru Torill. Familjen har nu flyttat till Åseda, så när som på äldsta dottern, som först ska avsluta sin utbildning i Norge.
– För mig är det viktigt att bo på den ort där jag verkar, säger Anders.

27:e Vasaloppet

I de småländska skogarna finns det ofta snö under vintern, vilket passar den nye vd:n bra. Faktum är att han 2013 gjort sitt 27:e Vasalopp – på raken!
– Så är det! En gång var jag till och med bland de tusen främsta – men det var för cirka femton kilo sedan, säger han med ett leende.
Hans meritlista inom sport och motion är minst sagt imponerande. Han har cyklat Vättern Runt flera gånger, genomfört ”Sverigeklassikern” sju gånger och cyklat det 54 mil långa loppet mellan Trondheim och Oslo fyra gånger. I yngre år var han aktiv fotbolls- och bandyspelare i Köpings IS.
– Jag gillar att röra på mig. Och det är nödvändigt att ha bra kondition i jobb av den kalibern som jag har haft och har.
Därmed hälsar vi Anders Frisinger välkommen till den match som nyligen börjat – att leda ProfilGruppen till nya framgångar!