Markant ökning av kunder i södra Sverige

– Vi satte upp ett tufft mål för försäljningen och ligger i nivå med prognosen. Under första tertialet i år var försäljningen betydligt högre än motsvarande period förra året, berättar ProfilGruppens regionchef för södra Sverige, Richard Nylin.

Försäljningsarbetet för södra Sverige utgår från ProfilGruppens huvudkontor i Åseda.
– Det gillar både vi själva och kunderna. Det är ju här som även produktionen finns och vi kan därför ge snabba besked till kunderna om praktiskt taget allt som har med deras förfrågningar och leveranser att göra.

Arbetsglädje är nyckeln
Att Richard Nylin trivs i den bara årsgamla rollen som regionchef är uppenbart.
– Ja, ibland vet man inte vad som kommer först – arbetsglädjen eller framgångarna. Men det kan kvitta. Vi har väldigt roligt på jobbet, och jag tror det smittar av sig även på kunderna. Vi säljer ju mer och vi har skaffat många nya kunder det här första året. Ökningen har framför allt skett på profiler i långlängd samt lackerade profiler. Nästa steg blir att öka andelen bearbetade profiler, berättar Richard

Säljsupport oerhört viktig
Elva medarbetare ingår i den södra regionen, som Richard leder.
– Precis som ProfilGruppen i sin helt sker numera sälj- och marknadsbearbetning i kundteam, där det förutom säljare även ingår tekniska specialister samt säljsupport. Alla är lika viktiga när man ska bygga upp ett förtroende hos kunderna. På lite längre sikt blir säljsupporten den allra viktigaste länken. Det är dessa personer som sitter som ett nav mellan kunderna och företaget, allra helst under lång tid då relationerna är viktiga i samarbetet.

Det har bara börjat…
Även om försäljningssiffrorna stigit raskt redan så finns det mer att hämta, menar Richard Nylin.
– Ja, och det beror på ledtiden från en första kontakt, via konstruktions- och utvecklingsarbete till verktygsframställning och produktion. Den första kunden jag hade kontakt med här på ProfilGruppen – i juli 2013 – fick sina första leveranser i maj. Visst kan det gå snabbare ibland, men detta indikerar en lika spännande som positiv framtid för oss. Nu gäller det att vi fortsätter spela våra kort rätt – och det tänker vi göra!

Kontakta oss…