2021-07-07

Underhållsingenjör

Är du en person som hellre använder ord som utmaningar, lösningar och ja istället för ord som problem, hinder och nja? Är du en social person som tycker om att hjälpa andra människor genom din kunskap inom underhåll och produktion? Svarar du ja på dessa frågor kan det vara just dig vi söker! Profilgruppen växer kraftigt och vi söker en underhållsingenjör som kan driva förbättringsarbete med framförallt förebyggande underhåll men även att skapa instruktioner och på andra sätt möjliggöra för andra medarbetare att kunna utföra ett bra jobb med väl fungerade maskiner.

Vilka är vi?
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och är nu inne i en expansiv fas där företaget tas till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 500 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,4 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.

Om rollen
I rollen som underhållsingenjör kommer du att driva förbättringsarbete vad gäller förebyggande underhåll. Du kommer att skapa instruktioner för dagligt underhållsarbete samt genomföra underhållstekniska aktiviteter vid nyanskaffning och ombyggnation av olika sorters utrustning och maskiner inom produktion. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att skapa kravbeskrivningar och att genomföra leverantörsvärderingar med hjälp av tekniska specifikationer, funktionskravsbeskrivningar och olika formulär. I rollen ingår att föra tekniska diskussioner med maskinleverantörer, att genomföra konstruktionsgranskning, besiktningar och funktionstester. I arbetsuppgifterna ingår även att driva och delta i olika projekt inom underhåll, att supportera produktionen vid förbättringsarbete och att kalkylera på nya och befintliga jobb.

Vill du veta mer om hur det är att vara medarbetare på ProfilGruppen? Lyssna då in Magda och Semirs upplevelser!


Vem är du?
Vi söker dig som har en teknisk utbildning, gärna på högskolenivå och eller har flera års erfarenhet inom aluminiumbranschen eller annan producerande verksamhet. Du tycker om att arbeta i ett högt tempo, vilket betyder att du måste vara duktig på att strukturera och planera din vardag. Du är en individ som naturligt agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.

Som person är du strukturerad, tydlig och har en hög specialistkunskap inom underhåll och produktion samt fungerar bra i en koordinerande funktion. Du har en problemlösande analysförmåga och en positiv inställning till ditt arbete och din omgivning Dina kunskaper i svenska är goda, både i tal och skrift. Vi förväntar oss att du har goda IT-kunskaper.

Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta Gustav Alm, Underhållschef på telefon 0474-550 35 alternativt gustav.alm@profilgruppen.se

Varmt välkommen med din ansökan via vår hemsida, senast den 19 september. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

    Bifoga CV och personligt brev


    Hur hittade du till oss och vår platsannons?*    När jag skickar in min ansökan godkänner jag också att ProfilGruppen hanterar mina personuppgifter enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och jag har också läst Information om behandlingen av personuppgifter för arbetssökande hos ProfilGruppen.    Vet du någon som skulle passa till denna tjänst? Tipsa dem!