Gram Commercial

Lugn i sinnet från början till slut
Gram2-1

Lugn i sinnet från början till slut

Marknadens närhet

Gram Commercial tillverkar sina lågenergi kylskåp och frysar på fabriken i Vojens, Danmark. Beslutet att gå mot konventionen och behålla verksamheten i Danmark har backas upp av investeringar i produktions- och processteknik. Närheten till marknaden ger Gram den flexibilitet som behövs för att hantera kunderna och gör det möjligt för företaget att tillhandahålla mycket korta leveranstider och utökad service.

Produktionen stöds av Grams egna utvecklings-, försäljnings- och serviceorganisation i Vojens, vilket möjliggör att reagera snabbt och effektivt på kundernas önskemål och förblir därmed i framkant av utvecklingen på marknaderna.

Eco Friendly

Gram Commercial har som mål att alltid vara det främsta och ledande varumärket inom energibesparande, miljövänliga kylskåp och frysprodukter. Med Eco Friendly vill Gram betona miljöfördelarna med sina produkter.

Energieffektivitet

Energieffektiviteten hos kylskåp och frysskåp är en avgörande faktor, inte bara för den globala miljön utan också för den lokala arbetsmiljön i professionella kök. För det är ett faktum att elen som används av kylskåp eller frysar ger upphov till värme som ges bort till omgivningen. Ju lägre energikonsumtion desto lägre värme skapas. Och som alla som har arbetat i ett professionellt kök kommer att berätta för dig, är det en stor fördel i vardagen.

Umtärkelser

Grams SUPERIORPLUS K72G, som läggs till en mängd priser som redan uppnåtts av Superior Plus-serien sedan starten av 2014, anses nu vara den mest energieffektiva och miljömässigt hållbara modellen i sin klass i hela Europa.

Nya Gram Generation 5

De nya modellerna Generation 5.0 SUPERIOR och ECO i PLUS, TWIN, EURO och MIDI-serien av skåp från Gram ersätter tidigare modeller i samma serie. Dessa nya skåp kombinerar elegant design med hög funktionalitet och exceptionellt låg energiförbrukning.

I juni 2013 kom Gram till ProfilGruppen för att få hjälp med att slutföra designen för aluminiumprofiler för den nya produktlinjen som skulle presenteras vid en stor utställning i Milano i september 2014. Tiden var knapp.

Några dagar senare åkte Country Manager Gunilla Danielsson och konstruktören Ulf Storbjörk från ProfilGruppen till Gram i Vojens för att träffa deras R&D-team, kvalitetschef Bo Hildebrandt och inköpschef Erling Hansen. Med mycket kunskap samlad kring bordet skapades slutligen en ny design och första ordern kunde produceras precis i tid.

Läs mer om företaget på gram-commercial.com.