Kyllösning

Ny generation kylprofiler
laird_technologies

En ny generation kylprofiler

Tänk dig en kylprofil som är högre, bredare och tunnare än någonsin tidigare. Tack vare förfinade metoder inom konstruktion och tillverkning har tidigare ”omöjliga” konstruktioner nu blivit fullt möjliga. Får vi lov att presentera en ny generation kylprofiler, skräddarsydda att passa dina behov.

ProfilGruppens kylprofiler skapar helt nya förutsättningar. Efter optimering kan vi se en ökning av kyleffekten på uppemot 50 %. Tänk vad det kan innebära för dina applikationer! Mer kyleffekt på samma yta, eller en mindre kylprofil med bibehållna kylegenskaper? Det är upp till dig att bestämma. I denna folder kan du läsa mer om hur vi kan optimera dina kylprofiler. Har du därefter frågor eller önskemål ser vi fram emot att höra av dig.

Optimering ökar kyleffekten

Nyckeln till högre kyleffekt är en grundlig genomgång av kylprofilens egenskaper. Vi erbjuder därför optimering av kylprofiler utifrån dina behov. En skräddarsydd profil får maximal prestanda och det är inte ovanligt med effektökningar på upp till 50 %.

När du kommer till ProfilGruppen med en förfrågan får du direkt tala med rätt person. Rak kommunikation och enkla beslutsvägar uppskattas av de flesta, därför får du en kontaktperson som tar ett helhetsgrepp över ditt uppdrag hos oss.

Vid större projekt utser vi en dedikerad projektledare som har teknisk kompetens att föra ett projekt genom alla faser, från inledande analys till färdig profil. I bakgrunden finns naturligtvis allt från konstruktörer till verktygstillverkare redo att bidra i projektet när så behövs.

Oavsett om du vill ha hjälp med en standardlösning eller ett avancerat utvecklingsprojekt har vi svaren på dina frågor. Vår samlade erfarenhet ger dig en kvalificerad partner som får även tunga utvecklingsprojekt att kännas lätta.

1. Analys

ProfilGruppen samlar in data och gör en inledande analys av din profils tekniska förutsättningar. Vi tittar bland annat på design, komplexitet, hållbarhet och olika tillverkningsaspekter. Om profilens konstruktion verkar rimlig går vi vidare till simulering för att se hur vi kan förbättra den.

2. Simulering

Profilen simuleras i datormiljö där vi gör beräkningar samt undersöker och korrigerar värmeflödet. Vi kan till exempel ändra antalet flänsar, deras längd och deras tjocklek för att finjustera egenskaperna. Detta är ett kostnadseffektivt sätt att testa kylprofilen innan tillverkning. När vi har uppnått önskade egenskaper får du en rapport för översyn.

3. Produktionsberäkning

Före tillverkningen genomförs beräkningar för att produktionsanpassa profilen. När konstruktionen sedan är klar tar vi fram en slutgiltig profilritning. Efter kontroll och godkännande av dig är det dags att ta fram det verktyg som ska forma profilen.

4. Tillverkning

Vår verktygsavdelning tar i samarbete med en verktygsleverantör fram specifikationer för verktyget. Vi tar även fram noggranna körinstruktioner för att minimera riskerna vid produktionstillfället. Nu är allt klart för att påbörja tillverkningen av din nya, effektiva kylprofil.

Kylprofiler

Optimerad kylprofil

I detta optimeringsexempel minskade vi bottenplattans storlek och skapade fler och tunnare flänsar. På samma yta och höjd sänktes medeltemperaturen med 42 grader, vilket motsvarar en förbättring av kyleffekten med 22 %.

kylprofiler