Maximalfönster

Aluminiumfönster utöver det vanliga
Maximalfonster

Aluminiumfönster utöver det vanliga

Fönstertillverkaren Maximalfönster i Åshammar grundades 2000 i en mindre skala och har vuxit sig stora sedan dess. Företagsidén grundar sig på unika, innovativa helhetslösningar av fönster. Produktionen är förlagd i Åshammar och marknaden finns i huvudsak inom Sverige.

Unik aluminiumkonstruktion

Maximalfönster arbetar med tre huvudprodukter där den unika aluminiumkonstruktionen bidrar till att monteringen av ett fönster går upp till 70 procent snabbare än ett traditionellt fönsterbyte. Skador som kan förekomma på smyglister och utvändig puts vid ett fönsterbyte elimineras och bidrar till att fönsterbytet går snabbare och således blir väldigt kostnadseffektivt.

ProfilGruppen och Maximalfönster ingick ett nytt avtal i oktober 2014, då ProfilGruppen fick exklusivitet för leveranserna av aluminiumprofiler till fönstertillverkaren. ProfilGruppen producerar 140 olika varianter av profiler till Maximalfönsters produktportfölj som består av tre olika fönster som kan variera i utseende beroende på kundens önskemål.

Anledningen till Maximalfönster val av ProfilGruppen som leverantör var dels en pris- och logistikfråga men även en fråga om personkemi. Cay Stranden, VD för Maximalfönster berättar att företaget sedan tidigare hade en bra kontakt med Patrick Massana, säljchef Nord, vilket delvis avgjorde valet av ProfilGruppen som helhetsleverantör av aluminiumprofiler.

maximalfonster

Samarbetet mellan ProfilGruppen och Maximalfönster

För oss på ProfilGruppen är mixen av lämpligt produktsortiment i kombination med bra relationer en bra förutsättning för att hitta ett ”win-win koncept” tillsammans med varandra. Vi måste hela tiden ligga med örat mot rälsen och förstå Maximalfönsters utmaningar på deras marknad, för att på så sätt kunna anpassa vårt erbjudande i så god utsträckning som möjligt. Tack vare raka puckar i dialogen och god respekt för varandras verksamheter har vi lyckats hitta en affärsmodell som är bra och där vi både är stolta och tacksamma för det förtroende vi fått som exklusiv aluminiumleverantör.