Ledande lösningar

Aluminium är en mycket god ledare av el och värme i alla typer av elektronik- och telekomutrustning. Är kraven höga på ledande och kylande förmåga, låg vikt, minimal volym och tålighet är aluminiumprofiler det överlägset lättaste valet.

Kunskap som leder

Vi har utvecklat många lösningar där aluminiumets förmåga att leda värme och elektricitet tas tillvara i applikationer för telekom/elektronik/kraftindustrin. Med vår unika ytbehandlingsmetod alutin gör vi profilernas ytskikt elektriskt ledande vilket löser problemet med jordning i elektriska enheter med aluminiumhölje. Som expert på aluminium har vi blivit en långvarig partner till många företag inom telekom/elektronik/kraftindustrin. Samarbetet har varit framgångsrikt kanske för att vi, liksom materialet aluminium, är flexibla och lätta att samarbeta med. Vi tror på personligt engagemang, raka kontaktvägar och hög servicenivå. Välkommen till ProfilGruppen!

Optimerade kylprofiler

När ABB behövde nya kylprofiler vände de sig till oss på ProfilGruppen. Vi tog fram kylprofiler med avsevärt mindre yta men med bibehållna kylegenskaper. Den nya lösningen blev dessutom kostnadseffektiv tack vare enklare produktionsteknik.

Så jobbar vi

Vi arbetar enligt en strukturerad och väldefinierad modell – allt för att kunna säkerställa att din profil eller komponent blir optimal. Kontakta oss redan när din produkt befinner sig på idéstadiet så kan vi hjälpa dig att komma så nära dina önskemål som möjligt.