Rätt yta stärker din profil

Gör dina produkter unika

Hos oss är anodisering den vanligaste ytbehandlingsmetoden. Anodisering är en ekonomisk och miljövänlig metod som ger mycket hållbara resultat. Vilken nytta har du då rent praktiskt av ytbehandling? Svaret är enkelt – en iögonfallande färg och anpassade ytegenskaper gör dina produkter unika och ökar deras värde. Med anodisering är det lätt att skräddarsy aluminiumkomponenten till att passa just dina önskemål.

Varför inte använda en färg som matchar din företagsprofil eller din färdiga produkt? Synliga detaljer kan färganpassas till sin omgivning, inbyggda detaljer kan lättare lokaliseras med hjälp av en färg. Exteriöra byggprofiler kan ges en snygg och tålig yta som står emot väder och vind. Om statisk elektricitet är ett problem kan vi göra ytan elektriskt ledande. Behöver ytan vara EMC-skärmad har vi även processer som klarar det. Gemensamt för alla användningsområden är att rätt yta stärker din profil, dina produkter och därmed positionen på marknaden.

bild4_11

Ytbehandling skapar nya möjligheter

Aluminium är en metall med oanade möjligheter. Egenskaper som formbarhet och låg vikt har gjort metallen till ett förstahandsval för många konstruktörer. För designers är aluminium tacksamt att arbeta med då materialet förenar estetik med hög slitstyrka. Aluminium har ett ytskikt med naturliga egenskaper som går att både förstärka och förändra. Nya spännande färger, tåligare ytor och modifierade elektriska egenskaper är exempel på vad som går att åstadkomma med ytbehandling. Vi är experter på ytbehandling och har lång erfarenhet av att kundanpassa aluminium för de mest skiftande behov. Det finns flera olika metoder av ytbehandling, alla med sina speciella fördelar.

Fördelar med anodisering
• Skyddar mot korrosion och slitage
• Ger dekorativa ytor
• Bibehåller nyutseende
• Möter höga hygieniska krav
• Bra underlag för limning, tryck och lackering