ProfilGruppen söker verktygsmakare

Den interna bearbetningen har en spännande utveckling inom vidareförädling och vi söker därför en teknikintresserad, engagerad och drivande person med bred erfarenhet inom verktygstillverkning.

Vilka är vi?
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Genom att leverera innovativa lösningar i aluminium bidrar vi till våra kunders framgång. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet, professionalism och ständiga förbättringar. Idag har koncernen ca 450 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till över MSEK 1300 varav knappt hälften av våra leveranser går på export.

Dina arbetsuppgifter
Som verktygsmakare supporterar du produktion med teknisk kunskap och utförande. Det gör du genom nytillverkning, ombyggnation, underhåll och renovering av stansverktyg och fixturer. Du tillverkar även prototyper och/eller driver prototypframtagningar. Du ritar i CAD/CAM program och deltar i projekt eller delprojekt. Du arbetar också med ständiga förbättringar tillsammans med supportfunktioner.

Att aktivt verka för en säker arbetsmiljö och rapportera risker i HMS-system är andra exempel på vad som ingår i arbetsuppgiften.

Vem är du?
Du har förmodligen en yrkesteknisk eller teknisk utbildning på gymnasienivå med praktisk erfarenhet och vana av att arbeta med styrda bearbetningsmaskiner. Det innebär fräsning, tråd, gnistning, flerop och slipning. Du har goda IT-kunskaper och kan rita i CAD/CAM på ett bra sätt. Du har också god svenska i tal och skrift. Kunskap i Solidworks är meriterande.

Du är kommunikativ, kreativ och noggrann. Du delar vår värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring. Du är en individ som naturligt agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.

Du besitter en specialistkunskap och ser till att själv underhålla den, men också att förmedla ut den på ett bra sätt till andra i organisationen.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang att föra verksamheten framåt. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Har du frågor kring befattningen hör av dig till Johan Svensson, teknisk chef, intern bearbetning på telefon 0474-550 02 alt. johan.svensson@profilgruppen.se.

Varmt välkommen med din ansökan via formuläret nedan, senast den 30 september. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut

Bifoga CV och/inklusive personligt brev


Hur hittade du till oss och vår platsannons?*När jag skickar in min ansökan godkänner jag också att ProfilGruppen hanterar mina personuppgifter enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och jag har också läst Information om behandlingen av personuppgifter för arbetssökande hos ProfilGruppen.