ProfilGruppen är i en expansiv fas och söker nu en Verkställande direktör

ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och är nu inne i en expansiv fas där företaget tas till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 460 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,6 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.

Vi söker en VD som utifrån övergripande strategier och mål ska fortsätta att utveckla och leda verksamheten. I uppdraget ligger fokus på att genom ett strukturerat arbete på såväl strategisk som mer operativ nivå utveckla organisationen och fortsätta skapa tillväxt. En av dina huvuduppgifter är att med affärsmässighet, optimerad organisation och effektiva processer skapa förutsättningar för nya goda affärer både hos befintliga som nya kunder. Du har det formella ansvar som ingår i VD-rollen och återrapporterar verksamhetens utveckling till styrelsen.

För uppdraget krävs en god erfarenhet av att driva såväl nationella- som internationella affärer i tillverkande företag med en bred kundbas. Stor förståelse och insikt i tillverkningsprocesser och leantänkande i kombination med kunskaper i business controlling är en tillgång. Du har en god förståelse för det lilla företagets situation i förhållande till större företag. Stor vikt kommer att läggas vid dokumenterade goda ledaregenskaper och erfarenhet av att med en egen entusiasm och förmåga driva framgångsrikt förändringsarbete.

Du har en akademisk utbildning, gärna civilingenjör med ekonomisk påbyggnad. Erfarenhetsmässigt är det inte ditt första VD-jobb utan du har bra meriter från någon eller några VD-anställningar sedan tidigare. Du är tydligt affärsinriktad med en god kunskap om försäljning samtidigt som Du är analytisk, drivande och målfokuserad. Vidare ser vi att du är kommunikativ och har en god förmåga att skapa och behålla goda relationer, såväl externt som internt. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat. Har du ytterligare ett språk är det meriterande.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson tfn 0702 33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executive hemsida.

Välkommen med din ansökan!