ProfilGruppen söker en affärsinriktad underleverantörssamordnare

Vill du vara med och aktivt utveckla vårt underleverantörsnät? Du kommer att få en nyckelroll i ProfilGruppens vidareförädlingsverksamhet!

Vilka är vi?
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Genom att leverera innovativa lösningar i aluminium bidrar vi till våra kunders framgång. Vår verksamhet kännetecknas av kvalitetstänkande, snabbhet, flexibilitet och kundservice. Idag har koncernen cirka 450 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,4 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.

Dina arbetsuppgifter
ProfilGruppens vidareförädlingsverksamhet består idag av både egna verkstäder och ett nätverk av underleverantörer. Som samordnare för underleverantörerna kommer du att sitta i ledningsgruppen för vår vidareförädlingsverksamhet och aktivt bidra med att utveckla strategin de kommande åren. Du kommer att rapportera till chefen för vidareförädling som sitter i koncernledningen.

Som underleverantörssamordnare ansvarar du för att underleverantörsnätverket motsvarar våra kunders framtida krav. För att förstå detta krävs ett samspel med vår marknadsavdelning.

Du sköter upphandlingar och ramavtal och väljer vilka leverantörer vi ska arbeta med. Du utvärderar och utvecklar leverantörerna löpande. Rollen är bred och innehåller marknads-, inköps-, kvalitets- och teknikfrågor.

Utmaningen i jobbet ligger i att bygga upp förutsättningar för att få hela förädlingskedjan att fungera på ett snabbt och flexibelt sätt, allt för maximal kundnytta.

Vem är du?
Du har förmodligen en teknisk eftergymnasial utbildning och/eller lång erfarenhet inom vidareförädling av aluminiumprofiler. I den här rollen krävs det att du har kunskap om kvalitetsstandarder och gärna inom automotive.

Du delar vår värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring.

Arbetet innebär stort mandat vilket ställer stora krav på att du är målinriktad och tar ansvar för resultatet. Eftersom du jobbar med ett stort underleverantörsnät och flera interna avdelningar krävs det att du är strukturerad, kan samarbeta och leder dig själv i det dagliga arbetet.

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift.

ProfilGruppen erbjuder en tjänst inom ett område som vi ser stor utvecklingspotential i. Företaget är på frammarsch och tjänstens bredd ger också stora möjligheter att på sikt utvecklas i olika riktningar inom företaget.

Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta Martin Bergman, Chef vidareförädling telefon 0474-550 56 alternativt martin.bergman@profilgruppen.se

Varmt välkommen med din ansökan via formuläret nedan, senast den 16 december. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Bifoga CV och/inklusive personligt brev


Hur hittade du till oss och vår platsannons?*När jag skickar in min ansökan godkänner jag också att ProfilGruppen hanterar mina personuppgifter enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och jag har också läst Information om behandlingen av personuppgifter för arbetssökande hos ProfilGruppen.