Systemutvecklare till ProfilGruppen

Vill du jobba med systemutveckling inom affärssystem? Är du en person som tar initiativ, har ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att analysera och lösa problem? Vill du, liksom vi, göra framsteg och ta dig själv och ProfilGruppen till #nextlevel?  Om svaret är ja på dessa frågor kan du mycket väl vara vår nya Systemutvecklare.

Vilka är vi?
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och är nu inne i en expansiv fas där företaget tas till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 460 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,6 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.


Rollen
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med många kontaktytor, där du tillsammans med dina kollegor får möjlighet att påverka och bidra till ProfilGruppens fortsatta positiva utveckling. Vi har vuxit så kraftigt de senaste åren att vi nu ökar kapaciteten genom att bygga en helt ny fabrik i Åseda. Samtidigt har vi nyligen implementerat ett nytt affärssystem för att kunna ta oss till nya nivåer. Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med systemutveckling inom affärssystem och relaterade IT-system. Rollen innebär samverkan med ProfilGruppens samtliga interna avdelningar men även externa kontakter i form av kunder, driftpartners och leverantörer. Som Systemutvecklare blir du en del av IT-avdelningen där du ser till att god systemdrift upprätthålls samtidigt som du på ett hängivet sätt tar del i utvecklingen av affärssystemet IFS Applications 10. Din placering kommer att vara på vårt huvudkontor i Åseda.

Systemutvecklare på ProfilGruppen, vad innebär det mer?

  • I dina arbetsuppgifter ingår att tillgodose en god IT-miljö internt. Ständiga förbättringar finns alltid med på agendan, för vi vill ju ta klivet till nästa nivå. Du utvecklar verksamhetssystem och IT-lösningar för att organisationen ska bli ännu snabbare. Som Systemutvecklare hos oss på ProfilGruppen hanterar du också upprättning av EDI, XML och kommunikation med kunder och driftpartners. Du är även behjälplig i vissa frågor gällande IT-support tillsammans med extern funktion. I tjänsten arbetar du med att driva IT-projekt från start till mål. Återigen, vi fokuserar på framsteg! Vår nya Systemutvecklare bygger lösningar i program som Oracle PL/SQL, Microsoft SQL, Visual Studio och Power BI samt följer den tekniska utvecklingen inom ERP-system med stort intresse.

 

Vem är du?
Rätt person för tjänsten är driven och har en förmåga att ta egna initiativ för att på sikt vara självgående. Din samarbetsförmåga är god samtidigt som du värdesätter att arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet. Du har erfarenhet av Oracle PL/SQL, Microsoft SQL samt integrationer med exempelvis webbportaler. Vidare är kunskaper i Visual Studio och .Net samt Office 365 något du har med dig sedan tidigare studier och/eller arbetslivserfarenhet. Som Systemutvecklare känner du dig trygg med att kommunicera på såväl svenska som engelska. Du delar vår värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring. Du har en positiv inställning till ditt arbete och trivs med att ge service och förbättra IT-miljön för andra medarbetare. Erfarenhet av affärssystemet IFS Applications 10 är starkt meriterande.

Ansökan
Vid eventuella frågor om tjänsten kontaktar du Marcus Royson marcus.royson@empleo.se 0470-730 192 eller Rebecca Moberg rebecca.moberg@empleo.se 0470-730 191.

Varmt välkommen med din ansökan via Empleo , senast den 23 februari. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.