ProfilGruppen söker en strategisk inköpare

Vill du vara med och aktivt utveckla vår inköpsprocess? Du kommer att få en nyckelroll i ProfilGruppens Supply Chain organisation!

Vilka är vi?
ProfilGruppen är en börsnoterad koncern med säte i Åseda som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. De senaste åren har vi haft en kraftig tillväxt och vi bygger just nu en helt ny produktionsanläggning för att möta den ökade efterfrågan. Idag har vi ca 450 anställda och omsätter närmare MSEK 1400 varav knappt hälften går på export. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet, professionalism och ständiga förbättringar. Läs mer om oss på www.profilgruppen.se.

Dina arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare hos oss ansvarar du för hela inköpsprocessen, från arbete med upphandlingsunderlag och göra besparingar till uppföljning, revisioner och leverantörsutveckling.

Sortimentet är idag fördelat på två medarbetare och ditt ansvar blir indirekt material och tjänster i kombination med investeringar. Du skapar förfrågningar och utvärderar anbudsprocesser inom dessa områden.

Du förväntas självständigt driva affärs- och processförbättringar gentemot leverantörer och upprätta kategoristrategier. Stor tonvikt läggs på ständiga förbättringar av avtalsvillkor, både vad gäller kvalitet, leverans och kostnad.

Du agerar rådgivande till verksamhetens olika delar utifrån organisationens behov och har breda kontaktytor, såväl internt som externt. Du rapporterar till vår Supply Chain Manager som sitter i koncernledningen.

Två viktiga arbetsredskap är SSG:s inköpsprocess för investeringar och vårt affärssystem IFS.

Utmaningen i jobbet är att förstå verksamhetens behov och obehindrat röra sig mellan komplexa maskininvesteringar till att även ge god support till verksamheten vid inköp av t ex förnödenheter eller tjänster.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst tre till fem års erfarenhet av kvalificerat strategiskt inköpsarbete inom tillverkande företag. Du har förmodligen en eftergymnasial utbildning inom inköp alternativt logistik eller ekonomi. Det är meriterande om du är certifierad inköpare. Du har ett tekniskt intresse och erfarenhet av maskininköp. Erfarenhet av SSG är meriterande.

Du delar vår värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring.

Arbetet innebär stort mandat vilket ställer stora krav på att du är målinriktad och tar ansvar för resultatet. Som person är du affärsorienterad och en driven förhandlare. Eftersom du jobbar med ett stort leverantörsnät och flera interna avdelningar krävs det att du är strukturerad, kan samarbeta och leder dig själv i det dagliga arbetet. Du trivs med att bygga långsiktiga relationer och är duktig på att hantera olika typer av människor.

Vi ser att du är kommunikativ och är duktig på att uttrycka dig väl i både tal och skrift, på både svenska och engelska.

ProfilGruppen erbjuder en tjänst inom ett område som vi ser stor utvecklingspotential i. Företaget är på frammarsch och tjänstens bredd ger också stora möjligheter att på sikt utvecklas i olika riktningar inom företaget.

I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Liwander på 0721-82 55 03. Varmt välkommen med din ansökan via OnePartnerGroup senast den 16 december. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.