Säljtekniker till ProfilGruppen Region Nord/Export – Stockholm

Det är mycket spännande på gång inom försäljningsorganisationen!

Nu söker ”Region Nord och Export” säljtekniker till sin avdelning. Är du en nyfiken, ambitiös och uthållig lagspelare som tycker om att jobba lösningsorienterat både gentemot kunder såväl som mot kollegor och få använda ditt stora intresse för mekanikteknik?

Då kan det här absolut vara något för dig!

Vilka är vi?
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Genom att leverera innovativa lösningar i aluminium bidrar vi till våra kunders framgång. Vår verksamhet kännetecknas av kvalitetstänkande, snabbhet, flexibilitet och kundservice. Idag har koncernen cirka 450 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. På vårt Stockholmskontor är vi 7 stycken medarbetare omfattandes av säljare, säljtekniker och säljsupport. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,4 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker säljtekniker som blir en del av ett professionellt kundteam tillsammans med säljare och säljsupport. Du kommer att kastas in i hetluften direkt, självklart med stöd från kollegor. Vi kommer att ge dig möjlighet att lära dig vår produktionsprocess och produkterna vi producerar genom praktik i olika delar av verksamheten. Tanken är att du ska få en bred kunskap om profiltillverkning och kunna bygga vidare på denna i en lång karriär inom ProfilGruppen. Din placering kommer att vara på vårt Stockholmskontor.

Som säljtekniker kommer du med din tekniska kompetens i huvudsak att arbeta med våra kunder inom det geografiska säljområdet Nord och Export. Rollen innebär ett strukturerat och nära samarbete med kunder, leverantörer och kollegor. Din roll blir att ge tekniska råd, säkerställa och kvalitetssäkra tekniska underlag samt samordna tekniska frågor mellan kund och berörd verkstad. Det innebär att du måste hålla dig väl uppdaterad när det gäller teknisk utveckling och våra verkstäders möjligheter. Arbetet som säljtekniker ställer krav på att du är såväl resultat- som lösningsorienterad med stort intresse att utveckla ditt sinne för produktutveckling, för skapandet av nya affärer. Att förstå kundernas behov och utvecklingspotential är en viktig del av arbetet. Internt är du en engagerad lagspelare med ett flexibelt hållningssätt.

Vem är du?
Vi ser gärna att Du är en driven och social person med intresse för teknik, produktion och produktutveckling. En god portion tålamod och visst affärsmanskap passar också in i den här rollen. Du delar vår värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring.

Du har förmodligen en teknisk eller ekonomisk eftergymnasialutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, med ett stort intresse inom teknik. Vi tror att du idag arbetar med liknande uppgifter inom verkstadsindustrin eller att du har erfarenhet från försäljning av tekniska komponenter. En stark serviceådra och en positiv inställning till ditt arbete ser vi som självklart, vilket betyder att du måste vara duktig på att strukturera och planera din vardag.

Som person är du relationsskapande, frågvis och engagerad. Du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team, men kan också leda dig själv i det dagliga arbetet. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift. Språkkunskap i tyska är ser vi som meriterande.

Vill du vara med på resan där vi fortsätter att ta marknadsandelar i Sverige och utomlands är det hög tid att hoppa på tåget! 

Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta Patrick Massana, Sales Manager North Sweden och Export, telefon 0474-551 15 alternativt patrick.massana@profilgruppen.se

Varmt välkommen med din ansökan via formuläret nedan, senast den 30:e april 2019. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Bifoga CV och/inklusive personligt brev


Hur hittade du till oss och vår platsannons?*När jag skickar in min ansökan godkänner jag också att ProfilGruppen hanterar mina personuppgifter enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och jag har också läst Information om behandlingen av personuppgifter för arbetssökande hos ProfilGruppen.