Säljsupport till ProfilGruppen Region Nord/Export – Stockholm

Till en variationsrik arbetsroll söker vi nu en nyfiken, ambitiös och uthållig lagspelare som tycker om att jobba lösningsorienterat både gentemot kunder såväl som mot kollegor.
Känner Du igen dig, kan det här absolut vara något för Dig!

Vilka är vi?
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Genom att leverera innovativa lösningar i aluminium bidrar vi till våra kunders framgång. Vår verksamhet kännetecknas av kvalitetstänkande, snabbhet, flexibilitet och kundservice. Idag har koncernen cirka 450 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. På vårt Stockholmskontor är vi 7 stycken medarbetare omfattandes av säljare, säljtekniker och säljsupport. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,4 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker Dig som är både utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Vi erbjuder Dig ett stimulerande och utvecklande arbete med många kontaktytor, där Du tillsammans med dina kollegor får möjlighet att påverka och bidra till ProfilGruppens fortsatta positiva utveckling. Din placering kommer att vara på vårt Stockholmskontor.

I rollen som Säljsupport hos ProfilGruppen arbetar Du i ett professionellt kundteam tillsammans med säljare och säljtekniker där ni tillsammans omhändertar affärer och förfrågningar från både befintliga kunder som nya prospects.
Vårt geografiska område omfattar Sverige Region Nord (Mälardalen & Norrland) samt våra exportländer (främst Norge, Finland och Tyskland) där vi arbetar inom de flesta segment och branscher.

Arbetsrollen är i huvudsak kontorsbaserad och Dina arbetsuppgifter omfattar i första hand:

  • Kundkontakt via telefon och e-post
  • Intern kontakt med vår logistik- och produktionsorganisation
  • Orderläggning och leveransuppföljning via e-mail och telefon
  • Pris- och materialuppdateringar
  • Support och stöttning till säljarna och säljteknikerna
  • Viss kalkylering och orderberedning gentemot befintliga kunder
  • Kundbesök tillsammans med säljansvariga
  • Tillsammans med kundansvarig utveckla befintliga kunder

På sikt kan tjänsten komma att utvecklas mer mot en säljteknikerroll och vi ser därför gärna att Du förutom en ekonomisk inriktning även har ett tekniskt intresse, framförallt för tillverkningsindustrin.

Vem är du?
Vi ser gärna att Du är en driven och social person med en god portion tålamod, som fungerar bra i en koordinerande funktion. Du delar vår värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring.

Som person är du relationsskapande och nyfiken. Du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team, men kan också leda dig själv i det dagliga arbetet.

Du har en stark serviceådra och en positiv inställning till ditt arbete. Intresse och förståelse för teknik, konstruktion och tillverkning är en fördel.

Din systemvana är allmänt god och du har ett strukturerat arbetssätt. Du känner dig också trygg med att kommunicera på såväl svenska som engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande likväl om du har några års erfarenhet inom försäljning eller administration, med fördel från tillverkningsindustrin.

Vid eventuella frågor om tjänsten kontaktar du Patrick Massana, Sales Manager North Sweden och Export, telefon 0474-551 15 alternativt patrick.massana@profilgruppen.se

Varmt välkommen med din ansökan via formuläret nedan, senast den 31:a januari 2019. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Bifoga CV och/inklusive personligt brev


Hur hittade du till oss och vår platsannons?*När jag skickar in min ansökan godkänner jag också att ProfilGruppen hanterar mina personuppgifter enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och jag har också läst Information om behandlingen av personuppgifter för arbetssökande hos ProfilGruppen.