ProfilGruppen söker HR-Partner

ProfilGruppen i Åseda söker en driven och ansvarsfull HR-Partner.

Vilka är vi?
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Genom att leverera innovativa lösningar i aluminium bidrar vi till våra kunders framgång. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet, professionalism och ständiga förbättringar. Idag har koncernen ca 450 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till över MSEK 1300 varav knappt hälften av våra leveranser går på export.

Dina arbetsuppgifter
ProfilGruppen befinner sig i en stark tillväxtfas och planerar för en ny fabrik samt fortsatt nyrekrytering och kompetensutveckling, där ytterligare en HR-Partner erbjuds en inspirerande och utvecklande roll. I teamet arbetar fyra kompetenta och positiva kollegor, alla med olika bakgrund och kompetens, vilket ProfilGruppen ser som en nyckel till ett nära och utvecklande samarbete.

Som HR-Partner arbetar du nära verksamheten och avdelningscheferna med ansvar för:

  • Operativt chefsstöd med kompetensförsörjning, avtalstolkning, arbetsrätt och rehabilitering.
  • Att självständigt driva, utbilda, handlägga samt administrera processer och ärenden.
  • Rapportering och uppföljning av HR-processer.
  • Driva företagsövergripande projekt inom HR-området, t ex utbildningar eller hälsofrämjande aktiviteter.

Du får möjligheten att hantera utmanande personalfrågor där din professionalism och dina kunskaper sätts på prov och kommer till sin rätt. Du har frihet att planera din dag, men där även förändringar och omprioriteringar kan komma att uppstå, något som du gillar och ställer dig positiv till. Du rapporterar direkt till HR-chefen som är placerad i Åseda.

Vem är du?
Du som antar denna utmaning innehar en akademisk examen inom HR-området alternativt motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har minst någon praktisk erfarenhet från operativt HR-arbete i en större organisation, helst inom tillverkningsindustrin. Hos ProfilGruppen får du möjlighet att arbeta med allt från rekrytering till förhandling, rapportering, interna HR-projekt och kompetensutveckling, där du trivs med att inta en koordinerande roll.

Som person är du en naturligt duktig kommunikatör, som trivs i såväl muntlig som skriftlig kommunikation. Med ditt genuina intresse för HR-arbete och yrkeserfarenhet inom området, är du en trygg, förtroendeingivande och ansvarsfull person. Du tar dig an arbetsuppgifter med stort engagemang och professionalism, där personlig utveckling och verksamhetsutveckling ligger dig extra varmt om hjärtat.

Vidare har du god hand med människor, du är lyhörd och lösningsorienterad och bidrar med ett positivt synsätt. För att lyckas i rollen trivs du i en kravställande roll där du tillsammans med avdelningschefer och kollegor på HR-avdelningen, driver gemensamma frågor från start till mål.

I din vardag arbetar du främst i Officepaketet och AGDA PS, system som vi gärna ser att du är bekant med. Med dina goda systemkunskaper, ser du förbättringsmöjligheter, med fokus på digitalisering. Erfarenhet av affärssystemet IFS är meriterande, likaså erfarenhet av och intresse för löneadministration, kopplat till Unionen och Metalls kollektivavtal.

Du delar ProfilGruppens värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring. Du tycker om att arbeta i ett högt tempo, vilket betyder att du måste vara duktig på att strukturera och planera din vardag. Det här är ett jobb för dig som är självgående och trivs med att ha många olika kontaktytor.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Du är varmt välkommen med din ansökan via Empleo, www.empleo.se, som vi samarbetar med i denna rekrytering.