ProfilGruppen söker avdelningschef till Profilcenter

Är du driven, engagerad och har ett närvarande ledarskap då ska du ta chansen att bidra till ProfilGruppens fortsatt starka utveckling!

ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Genom att leverera innovativa lösningar i aluminium bidrar vi till våra kunders framgång. Vår verksamhet kännetecknas av kvalitetstänkande, snabbhet, flexibilitet och kundservice. Idag har koncernen ca 450 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till drygt MSEK 1300 varav knappt hälften av våra leveranser går på export.

Dina arbetsuppgifter
Du ska ansvara för och strategiskt vidareutveckla avdelningen och bidra till en lönsam tillväxt. Viktiga fokusområden är effektivitet, produktivitet, leveransprecision samt kvalitet. På Profilcenter förädlas aluminiumprofiler genom kapning och stansning. Som avdelningschef samordnar du din grupp om ca 20 personer och följer upp arbetet. Till din hjälp i det dagliga arbetet finns skiftledare, planerare och produktionstekniker.

Dina arbetsuppgifter omfattar i första hand:

  • Fastställa mål för den egna verksamheten baserade på övergripande mål tillsammans med företagets produktionsledning samt framtagning av handlingsplaner för att uppnå dessa
  • Ser till att verksamheten bedrivs enligt fastställda systemmål och planerar på ett effektivt och ändamålsenligt sätt
  • Leder, kompetensutvecklar och lönesätter din personal
  • Följer upp och kommunicerar ut resultat samt vidtar åtgärder vid avvikelser

Din profil
Vi söker dig som har teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande kunskaper från arbetslivet. Du har erfarenhet av att arbeta som ledare med goda resultat och i din roll krävs att du är mål- och resultatinriktad. Dina kunskaper i svenska och i engelska är goda både i tal och skrift och du är väl förtrogen med att arbeta med IT-system.

Du delar vår värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring. Du stimuleras av att leda och motivera dina medarbetare och du förser dem med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du agerar strategiskt och tillämpar affärsmässiga principer vilket innebär för oss att du fokuserar på kostnader och intäkter, vinst, marknader och vad som kan ge störst avkastning på lång sikt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap går fram.

För att lyckas i rollen är du självgående, har ett flexibelt förhållningssätt och arbetar med hög kvalitet samt att du gillar utveckling. Du samverkar med ledningen och personal på egna och övriga avdelningar samt med fackliga organisationer.

Tjänsten är på heltid och du rapporterar till företagets platschef för bearbetningsverksamheten.

Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta tf. platschef bearbetningsverksamheten, Petra Olsson telefon 0474-550 06 alternativt petra.olsson@profilgruppen.se

Varmt välkommen med din ansökan via formuläret nedan, senast den 8 maj. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Bifoga CV och andra dokument


Hur hittade du till oss och vår platsannons?*Jag godkänner att ProfilGruppen registrerar lämnade uppgifter, för ändamålet att matcha passande tjänster. All information behandlas konfidentiellt och ingen information kommer att lämnas ut utan ett föregående muntligt eller skriftligt medgivande. Jag är medveten om att jag när som helst, via e-post till ProfilGruppen, kan avregistrera mig som då tar bort den lämnade informationen ur databasen. Jag samtycker härmed även till att ProfilGruppen kommunicerar med mig via de kontaktuppgifter jag lämnar.
Uppgifterna behandlas enligt bestämmelser i PUL (Personuppgiftslagen).