ProfilGruppen förstärker med Account Manager

I min roll som Account Manager på ProfilGruppen får jag chansen att arbeta med kunder i spännande branscher tillsammans med ett engagerat säljteam med högt kundfokus. Här jobbar jag med framtidens material i ett företag som ständigt utvecklas och tar marknadsandelar. Nu fortsätter vi resan framåt i och med investeringen i en helt ny produktionsanläggning.
/Joel, Account Manager på ProfilGruppen

Låter ovan intressant? Är du en driven och försäljningsorienterad lagspelare som vill göra framsteg och ta dig själv och ProfilGruppen till #nextlevel ?  Om svaret är ja på dessa frågor kan du mycket väl vara vår nya Account Manager.

Vilka är vi?
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och är nu inne i en expansiv fas där företaget tas till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 460 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,6 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.

Om rollen
Vi har vuxit så kraftigt de senaste åren att vi nu ökar kapaciteten genom att bygga en helt ny fabrik i Åseda. En framtidssatsning som denna utmanar försäljningsorganisationen att nå nya nivåer. För att ta nästa steg utökar vi nu med en Account Manager till säljteamet på Region Syd där du får ansvaret för försäljning, affärsutveckling och varumärkesbyggnad gentemot kunder i södra Sverige.

Du vårdar och utvecklar relationerna till befintliga kunder samtidigt som du stimuleras av att göra nya affärer och på så sätt knyta nya kunder till oss. Rollen ställer stora krav på att du är såväl resultat- som lösningsorienterad. Du är kommersiellt ansvarig för dina kunder och är därför van vid förhandlingar. Att förstå kundernas behov och utvecklingspotential är också en viktig del av arbetet. Internt är du en engagerad lagspelare med ett flexibelt förhållningssätt.

Vem är du?
Du har en teknisk grundutbildning alternativt erfarenhet inom området. Du har ett stort tekniskt intresse och förmåga att hitta tekniska lösningar på kundernas behov. Du arbetar i ett högt tempo vilket betyder att du måste vara strukturerad. Du är en individ som naturligt agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Som person är du relationsskapande där du skapar ett brett nätverk och bidrar till ett gott samarbete genom att dela med dig av kunskaper, erfarenheter och information samt stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.

Branscherfarenhet är meriterande för denna roll.

ProfilGruppen erbjuder nu en tjänst som ger breda kontaktytor, både internt och externt i många olika områden och branscher. Du blir en del av ett professionellt säljteam där du får stort handlingsutrymme och variation i din vardag.

Vill du vara med på resan där vi fortsätter att ta marknadsandelar i Sverige är det hög tid att hoppa på tåget!

Ansökan
Vid eventuella frågor om tjänsten kontaktar du Richard Nylin, Head of Sales and Marketing, telefon 0474-554 20 alternativt richard.nylin@profilgruppen.se

Varmt välkommen med din ansökan via formuläret nedan, senast den 27:e oktober 2019. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Bifoga CV och/inklusive personligt brev


Hur hittade du till oss och vår platsannons?*När jag skickar in min ansökan godkänner jag också att ProfilGruppen hanterar mina personuppgifter enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och jag har också läst Information om behandlingen av personuppgifter för arbetssökande hos ProfilGruppen.