Att jobba på ProfilGruppen

Möt några av ProfilGruppens anställda som berättar om sitt arbete.

 

Mikael Poulsen, verktygskorrektör

Hej Mikael!
Vad arbetar du med på ProfilGruppen och hur länge har du varit anställd?
Jag arbetar på produktionsanläggningarna press Eva och press Mia som verktygskorrektör. Jag har varit anställd i två omgångar, dels 1987-1989 och nu sedan 1994.

Mitt arbete som verktygskorrektör börjar med att måttgranska verktygsritningar och besluta om designen på nya verktyg. När det nya verktyget sedan kommer hem så gör jag en mottagningskontroll och testkör därefter verktyget. Sedan skall det trimmas och korrigeras om nödvändigt för att få fram bästa möjliga profiler. Vi ger också feedback till verktygstillverkare så att vi tillsammans hela tiden försöker förbättra verktygens design och prestanda.

Hur upplever du ditt arbete?
Jag upplever mitt arbete som mycket intressant och varierande. Man får både arbeta självständigt på verktygsavdelningen men även som team ute i produktionen.

Hur skulle du vilja beskriva ProfilGruppen?
ProfilGruppen är en mycket bra arbetsplats och en viktig arbetsgivare för vår region

Hur är det att vara anställd på ProfilGruppen?
Jobbet upptar en stor del av vårt dagliga liv och det är därför viktigt att man trivs och känner att det finns möjligheter till att utvecklas. Många anställda på ProfilGruppen kan vittna om mycket varierande karriärmöjligheter på företaget. Orsaken till detta är den höga graden av intern rörlighet. Resultatet är att vi kan dela idéer och kunskap genom hela organisationen. Därför tycker jag att det är mycket bra att vara anställd på ProfilGruppen, vilket jag varmt kan rekommendera!