2018-04-17

ProfilGruppen mot nya nivåer – investerar i ny produktionsanläggning i världsklass

ProfilGruppens styrelse har idag fattat beslut om investering i en ny presslinje för aluminiumprofiler i Åseda.

Investeringen omfattar en helt ny produktionsanläggning med modern teknik som skapar en produktionsprocess i världklass och möjliggör fortsatt tillväxt i marknaden.

Fabriken kommer att uppföras på ett nytt industriområde i direkt närhet till bolagets befintliga anläggningar i Åseda.

Bakgrunden till investeringen är ProfilGruppens kraftiga tillväxt under de senaste åren genom ökat förtroende och nya affärer hos både nya och befintliga kunder.

Under 2017 levererade ProfilGruppen ca 29 700 ton aluminumprofiler från de befintliga tre presslinjerna och investeringen beräknas tillföra kapacitet om ytterligare cirka 12 500 årston.

Till den nya extruderingslinjen kommer även en ny fastighet uppföras. Totalt uppgår investeringen till cirka 310 Mkr inklusive interna projekterings- och uppstartskostnader. Erforderlig bankfinansiering av investeringen är säkrad.

Projektet startar upp omgående och anläggningen beräknas tas i drift runt årskiftet 2019/2020.

ProfilGruppen informerade redan i juli 2017 om att ett inriktningsbeslut om nämnda investering tagits. Sedan dess har förutsättningarna för investeringen analyserats djupare och idag fattade styrelsen beslutet att investera.

ProfilGruppens vd och koncernchef, Per Thorsell kommenterar:

”Vi har en kraftfull utveckling bakom oss och vi vill fortsätta att utvecklas och göra framsteg, varje dag. Det känns oerhört spännande att få investera i modern teknik och kapacitet. Det ger styrka och trygghet samtidigt som det skapar en ökad ambition i hela organisationen. Våra kunder får också en tydlig signal om att vi vill fortsätta att utvecklas tillsammans med dem.”

_______________________________________________________

För mer information, vänligen kontakta:
Per Thorsell, VD och Koncernchef
Mobil: 070-240 78 40
E-post: per.thorsell@profilgruppen.se

_______________________________________________________

ProfilGruppen AB i småländska Åseda är en helhetsleverantör av kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Aktuell information och foto för fri publicering finns på www.profilgruppen.se

Informationen är sådan som ProfilGruppen AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt Marknadsmissbruksförordningen samt Nasdaq Stockholms regelverk för emittenter. Informationen lämnades genom Per Thorsells försorg för offentliggörande den 17 april 2018 kl 11.45.

Dokument & länkar