ProfilGruppen 35 år

2016-03-18 15:41

ProfilGruppen 35 år!

Tisdagen den 7 april 1981 pressades den första profilen i ProfilGruppens historia. Det var en stor dag för oss som var med.  Så här 35 år efteråt är ett intryck när jag tittar på bilder och filmer att vi var väldigt unga då. Man har svårt att riktigt förstå att vi hade all den kraft och det mod som krävdes för att skapa framgångssagan kring ProfilGruppen.

Det är härligt att minnas det man varit med om – och kanske var det ”bättre förr”. De nya tiderna innebär inte bara ny teknik utan även en värld med nya värderingar. Jag överlåter till er att själva avgöra detta när ni tittar på den historia jag successivt lägger ut på Youtube. ProfilGruppen är för mig inte bara ett stycke industrihistoria utan också viktig samhälls- och kulturhistoria.

Med hjälp av åtta videoklipp har jag beskrivit de första 10 åren. Om jag skulle lyfta fram några händelser under dessa år som är värda särskild uppmärksamhet så är det ”Produktionen är igång 1981”, ”femårsjubileet 1986” , ”Det nya kontoret och Gyllene Huset 1988 och 1989 ”, ”Upptäck Aluminium 1987 och 1989” och ”ISO-certifieringen 1991”.  Talen vid femårsjubileet är väl värda att lyssna på. Kontoret och Gyllene Huset, skapade av arkitekturprofessor Johannes Olivegren, var resultatet av ett nytt tänkande kring arbetsmiljö, samverkan och möten mellan människor. ”Upptäck Aluminium” var Nordens första mässa kring Aluminium och lockade 50 utställare, 7000 besökare och 700 seminariedeltagare under några dagar. Och ISO-certifieringen blev inte bara styrdokument utan också inledningen till en ny framgångsrik kvalitetskultur som skulle engagera medarbetare och medborgare i Åseda under hela 90-talet. Men klippen innehåller så mycket mer.  Och om den fortsatta resan på 90-talet kommer jag tillbaka.

Här är länken till min sida på youtube: https://www.youtube.com/channel/UCsS4ZnMuNDZVoViUOcmuAhA

Hälsningar från en av ”Profilerna”
Mats Jonson

ProfilGruppen söker Innesäljare till Stockholmskontoret!

På vårt Stockholmskontor finns det fem medarbetare och det omfattar säljare, säljtekniker och säljsupport. I tjänsten som innesäljare erbjuder vi dig ett stimulerande och utvecklande arbete med många kontaktytor, där du tillsammans med dina kollegor får möjlighet att påverka och bidra till ProfilGruppens positiva utveckling.

Gå in på vår hemsida och ansök redan idag!

 

Glad Påsk önskar ProfilGruppen!